درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید. لطفا نظراتتون را از ما دریغ نکنید. با تشکر
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 148
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


روز خوش

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

اجتماعی
اخبار روز ایران




بعضی هفته ها، محور گزارش تصویری هفته یک خبر مهم است؛ خبری که ذهن همه شهروندان و شاید مسئولان را به خود مشغول کرده است. اما در هفته هایی مثل هفته گذشته، آنقدر اتفاق مهم رخ می دهد که در پایان هفته، مرورش، باعث تعجب می شود: تداوم اوجگیری قیمت ارز و سکه؛ جایزه گلدن گلوپ برای فیلم فرهادی؛ داستان یادداشت علایی؛ نامه اوباما؛ و....

روز شنبه در بازار تهران و سایر نقاط ایران مومنان به عزاداری اربعین سیدالشهدا پرداختند.

 

چیروی دوست داشتنی بعد از ده سال روز یک شنبه با تیم مس کرمان به ورزشگاه آزادی آمد و استقلال را شکست داد.

 

نشست خبری جبهه ایستادگی ایران اسلامی صبح دوشنبه با حضور خبرنگاران رسانه ها در محل این جبهه برگزار شد.

 

صبح روز دوشنبه در جریان اهدای جایزه گلدن گلوب در کالیفرنیای امریکا یکی از مهم ترین جوایز سینمای آمریکا به فیلم جدایی نادر از سیمین تعلق گرفت. ساخته تحسین شده اصغر فرهادی که در ماه های گذشته جوایز بین المللی را درو کرده برنده جایزه بهتریم فیلم خارجی گلدن گلوب شد. اتفاقی که گرچه در رسانه ملی ایران بازتابی نداشت ولی با دریافت پیام تبریک های متعدد اهالی فرهنگ و هنر سیاست در جامعه ایرانی پاس داشته شد. یک روز پس از دریافت جایزه در روز سه شنبه هم موضع رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد ایران با انتشار پیام تبریک شمقدری اعلام شد. این در حالی است که واکنش دستگاه دیپلماسی ایران و آمریکا هم به دریافت این جایزه در نوع خود جالب بود. رامین مهمان پرست در نشست خبری روز سه شنبه خود در واکنش به اهدای گلدن گلوب به فرهادی بیان داشت : آن‌ها مي‌خواهند هنرمندان ما را به سمتي هدايت كنند كه نقاط درخشان و ويژگي‌هاي ملت ما را به نمايش در نياورند و مواردي را به تصوير بكشنند كه مسوولان اين جشنواره‌ها از آن استقبال كنند. این در حالی است که ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم روز پنج شنبه در این ارتباط گفت: ما موفقیت و تعهد او را نسبت به فرهنگ غنی و مقاوم ایران تحسین می کنیم.

 

استاد فرشچیان روز سه شنبه  در سفری به شهر مقدس قم ضمن دیدار با حضرت آیت الله جوادی آملی از گنبد و بارگاه حضرت معصومه(س) نیز دیدار کردند.

 

علی لاریجانی روز سه شنبه با معاون رئیس مجلس قرقیزستان دیدار و گفتگو کرد.

 

فینال رقابتهای کشتی آزاد جام ولایت عصر  سه شنبه در سالن 12 هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی تهران برگزار شد و با قهرمانی تیم ثامن الحجج سبزوار به پایان رسید.


ادامه مطلب ...


جمعه 1 دی 1390برچسب:, :: 17:15 ::  نويسنده : Hadi
برای خودش حادثه ای شد و واقعیت وضع ما را نشان داد: عجول، بی حوصله و بی تأمل، بدبین، افراطگر، ... بی که قدر یکدیگر را بدانیم و یکدیگر را دوست داشته باشیم. این است که یکی از فرزندان این کشور را با دشمن اشتباه گرفتیم و اندیشه و قول و فعلمان چنان بود که نمی بایست. بله، آقای علایی عزیز کاش به دوران دفاع مقدس باز می گشتیم تا برادری ها بر می گشت!
 
 

یادداشت 19 دی ماه حسین علایی در روزنامه اطلاعات، واکنش‌های زیادی را برانگیخت؛ اما گویا با مدیریت و تدبیر دوستان قدیم و فعلی آقای علایی و توضیحات ایشان، این مساله همان گونه که باید و درست است خاتمه یافته است.


به گزارش «تابناک » در مساله پیش آمده، حول نوشته آقای علایی، سه نکته وجود دارد.
 
يك مسئله اين است كه اگر يك كسى يك حرف غلطى زد، آيا كسى بايد به او جواب بدهد يا نه؟ خب، بله معلوم است. جواب دادن به حرف غلط، شيوه‌ى خودش را دارد، راه خودش را دارد، كار خاص خودش است. يك وقت هست كه حالا كه كسى يك حرف غلطى زد، ما بيائيم مثلاً صدجا اين حرف غلط را تابلو كنيم، شعار كنيم كه آقا، فلانى اين حرف غلط را زد، تا همه بدانند. اين است كه اشتباه است، خطاست. من با حركت روشنگرانه از سوى هر كسى، از سوى هر نهادى، هيچ مخالفتى ندارم، بلكه علاقه‌مندم و معتقدم به مسئله‌ى تبيين. يعنى اصلاً جزو راهبردهاى اساسى كار ما از اول، مسئله‌ى تبيين بوده است. تبيين لازم است.

اول  : اینکه به فرض اینکه کسی مطلبی را منتشر کند که برای نخستین مرتبه باعث برداشت ها متفاوت و سوتفاهم شود یا مطلبی منتشر شود و حتی اگر اساسا نادرست باشد ، شیوه برخورد با این شخص و مطلب چگونه باید باشد ؟

دوم : اینکه مطلبی منتشر شود که محور اصلی آن انتقاد باشد،  آیا جایز است به صرف وجود یک انتقاد ولو اشتباه، حریم امنیت خانواده این شخص به خطر بیفتد ؟

سوم : اینکه مدیریت واکنش ها و بازتاب های یک مساله که بحثی طلبگی است، چگونه باید باشد که نه تنها باعث ریزش نشود، بلکه به رویش های بیشتر هم منجر شود؟

در مورد اول، ماه ها پیش از اینکه آقای علایی یادداشتی بنویسد،  رهبر انقلاب به وضوح در مقابل احساس وجود یک اشتباه به اهمیت تبیین می پردازند:

يك مسئله اين است كه اگر يك كسى يك حرف غلطى زد، آيا كسى بايد به او جواب بدهد يا نه؟ خب، بله معلوم است. جواب دادن به حرف غلط، شيوه‌ى خودش را دارد، راه خودش را دارد، كار خاص خودش است. يك وقت هست كه حالا كه كسى يك حرف غلطى زد، ما بيائيم مثلاً صدجا اين حرف غلط را تابلو كنيم، شعار كنيم كه آقا، فلانى اين حرف غلط را زد، تا همه بدانند. اين است كه اشتباه است، خطاست. من با حركت روشنگرانه از سوى هر كسى، از سوى هر نهادى، هيچ مخالفتى ندارم، بلكه علاقه‌مندم و معتقدم به مسئله‌ى تبيين. يعنى اصلاً جزو راهبردهاى اساسى كار ما از اول، مسئله‌ى تبيين بوده است. تبيين لازم است.


ادامه مطلب ...


جمعه 1 دی 1390برچسب:, :: 17:12 ::  نويسنده : Hadi

در حالی که در روز های اخیر موضوع نامه یا پیام اوباما به ایران در رسانه های داخلی و بین المللی در صدر اخبار قرار گرفته است ، اخبار منتشره حکایت از این دارد که کنگره آمریکا پیش از  این و از حدود یک سال گذشته به دنبال کانالی برای ایجاد ارتباط با ایران بوده است .
 
به گزارش «تابناک» ، کنگره آمریکا سال گذشته به پنتاگون دستور داده است تا مطالعات و ارزیابی های خود درباره ایجاد یک توافق نامه دریایی با ایران را به کنگره اعلام کنند .

سایت خبری «کانزاس» ، در همین ارتباط نوشته است که متعاقب دستور سال گذشته کنگره از پنتاگون ، ارزیابی های ایجاد این توافق نامه دریایی صورت گرفته است و انتظار می رود این ارزیابی های در یک یا دو هفته آینده به اطلاع کنگره برسد .

در صورت انتشار این ارزیابی پنتاگون در روز های آینده و همزمانی انتشار آن با نامه یا پیام اوباما به ایران ، یقینا معانی خاصی از این همزمانی ها برداشت خواهد شد.

در سپتامبر گذشته هم وال استریت ژورنال گزارش داده بود که مقامات آمریکایی خواستار ایجاد یک خط ارتباطی اضطراری بین سران ایران و آمریکا برای جلو گیری و ممانعت از ایجاد درگیری بین نیروهای دو کشور در خلیج فارس شده بودند . موضوعی که در  دولت جرج بوش پسر مطرح شد ، هر چندکه مقامات نظامی وقت آمریکا این موضوع را انکار می کنند.

صحبت ها و مواضع آمریکا در قبال مذاکره و یا ایجاد رابطه  با ایران ، عموما در سطح رسانه ها و ژست سیاسی مطرح است . در واقع نقطه آغاز یک ارتباط با اعمال فشار و تحریم های همه جانبه عملیاتی نخواهد شد.
 



جمعه 1 دی 1390برچسب:, :: 17:9 ::  نويسنده : Hadi
قطعنامه های که کشور های دیگردر مورد ترور شهروندانشان از سازمان ملل و شورای امنیت گرفته اند حیرت انگیز است . حتی جنبش فتح در فلسطین هم برای ترور یکی از اعضایش در تونس قطعنامه سازمان ملل گرفته است .در حالی که دانشمندان و مقامات مسئول ایرانی، یکی یکی به شهادت می‌رسند ولی ما در کناری ایستاده و نظاره‌گر این قربانگاه بزرگیم.
 

سازمان‌های بین‌المللی با توجه به اهمیتی که در حقوق بین‌الملل دارند، همواره مرجع کشورهای مختلف دنیا بوده‌اند تا هر کشوری متناسب با توان حقوقی و تلاش و پشتکار خود از آنها برای پیشبرد منافع ملی خود استفاده کند. 

هدف نفی این حقیقت نیست که سازمانهای بین‌المللی تحت تاثیر قدرت و بی‌عدالتی‌ کشورهای بزرگ هستند، بلکه آن چه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که غفلت از این سازمان‌ها در کشور ما که تا حد زیادی ناشی از توجه بایسته به حقوق بین‌الملل است، هزینه‌های زیادی را برای کشور به بار می‌آورد.


در مقام مقایسه می‌توان واکنش ایران و هند را در قبال حمله به اماکن دیپلماتیک دو کشور در افغانستان مورد توجه قرار داد. در سال 1377، کنسولگری ایران در مزارشریف مورد حمله قرار گرفت و 9 دیپلمات ایرانی و خبرنگار ایرانی به شهادت رسیدند بدون این که وزارت خارجه  توانایی این را داشته باشد که محکومیت این اقدام را در شورای امنیت قطعی کرده و حتی از حقوق کارمندهای خودش به نحو شایسته‌ای دفاع کند. در مقابل هندیها با تکیه بر منطق و تخصص، پرونده حمله انتحاری به سفارت این کشور در کابل را به شورای امنیت برده و قطعنامه مورد درخواست خود را به تصویب رساندند، در حالی که قربانیان (مقتولین) این حمله، هیچ یک هندی هم نبودند.


مثال دیگر ورود پهپاد آمریکایی به حریم هوایی ایران بود که نقض آشکار حقوق بین‌الملل بوده و می‌تواند منجر به یک تنش یا منازعه بین‌المللی شود. چرا وزارت خارجه، مطلقا لازم نمی‌بیند که چنین اقدامی را به صورت حقوقی در سازمانهای بین‌المللی مطرح کند؟


تنها کاری که وزارت خارجه در چنین مواقعی انجام می‌دهد توسل به گروه‌های دوستی و سازمانهای بین‌المللی کم خاصیتی چون گروه غیرمتعهدها است که توسل به آن شبیه این است که کسی به جای این که یک دعوای حقوقی را به دادگاه ببرد، آن را در جمع دوستان خود تعریف کند و به حال خود افسوس بخورد.

 با توجه به حقوق بین‌الملل دولت چه باید بکند؟
ماده 35 منشور سازمان ملل، صریحا به همه کشورها حق می‌دهد که هر منازعه یا وضعیتی را که ممکن است به منازعه یا تنش بین‌المللی منجر شود به شورای امنیت یا مجمع عمومی سازمان ملل ارجاع دهند. 


عربستان سعودی بر اساس سناریویی مخدوش و بی‌پایه در باره طرح ترور سفیرش در آمریکا، که مورد پذیرش هیچ عاقلی قرار نمی‌گیرد به مجمع عمومی مراجعه کرد و قطعنامه‌ای را علیه ایران به تصویب رساند در حالی که دانشمندان و مقامات مسئول ایرانی، یکی یکی به شهادت می‌رسند ولی ما در کناری ایستاده و نظاره‌گر این قربانگاه بزرگیم.


آیا وزارت خارجه که مسئول آن، خود قربانیان این موج جنایت‌ها را از نزدیک می‌شناسد، برای خود وظیفه‌ای متصور نیست. توسل به گروه غیر متعهدها و محکومیت‌های بی‌ثمر لفظی چیزی جز رفع تکلیف و ظلم آشکار به خون این شهدا و نگاه‌های معصوم کودکان آنهاست؟



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 22:20 ::  نويسنده : Hadi

معاون بسيج استانداری تهران بازداشت شد.
 
در ادامه بازداشت تعدادی از مديران استانداری تهران، معاون بسيج استانداری تهران طی روزهای گذشته بازداشت شد.

هنوز علت اين بازداشت اعلام نشده است ولی طی يكسال اخير برخی مديران استانداری تهران به اتهام مسائل مالی و همچنین ارتباط با پرونده بيمه بازداشت شدند كه برخی از آنها با قيد وثيقه آزاد شدند.
 



پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 22:13 ::  نويسنده : Hadi

بزرگترین هکر اسرائیلی مدعی است که از سوی ایران، تهدید به مرگ شده است.

به گزارش «تابناک»، «اسرائیل نشنال نیوز » به نقل از کانال 2 تلویزیون اسرائیل گفته است: بزرگترین هکر اسرائیلی که به عنوان ‌هانیبال مشهور است، مدعی شده که نامه‌ای از سوی معاون نخست‌وزیر ایران برای وی فرستاده شده که او را تهدید به مرگ کرده است.

وی همچنین متن کامل این تهدید را به شرح زیر منتشر نموده است:

اگر اطلاعات حساب‌ها را منتشر کنی، قول می‌دهم که نابود خواهی شد. تو تحت تأثیر تبلیغات اسرائیلی‌های قرار گرفته‌ای. تو یک یهودی احمق هستی.

هانیبال در واکنش به این تهدید تاکنون نزدیک به 25000 هزار ایمیل و نام کاربری اعراب در فیس بوک را هک و منتشر نموده است؛ افزون بر این که وی شماره کارت‌های اعتباری شهروندان عربی را نیز فاش کرده است.

گویا، شبکه تلویزیونی اسرائیلی، ایران را با یکی از کشورهای عربی اشتباه گرفته، چرا که نه ایران نخست‌وزیر دارد و نه شهروندان ایران، عرب هستند که این هکر دولتی از آنان انتقام  گرفته است.
 



پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 15:24 ::  نويسنده : Hadi

مقامات آمریکا از آمادگی این کشور برای گفت‌وگو با ایران سخن گفته‌اند.

به گزارش «تابناک»، «لئون پانتا» وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه در پنتاگون گفت که هنوز راهکار دیپلماتیک با ایران وجود دارد.

وی همچنین گفت: ما همیشه تمایلمان برای انجام گفت‌وگو با ایران را اعلام کرده‌ایم. وی که در واکنش به سخنان مقامات تهران درباره پیشنهاد آمریکا برای گفت‌وگو با ایران سخن می‌گفت، درباره کانال خاصی صحبت نکرد، اما گفت که دیپلماسی همیشه برای ما آماده است.

در همین زمینه، «سی‌.ان‌.ان»، گزارش داده است که واشنگتن از ایران درخواست کرده که یک کانال گفت‌وگوی مستقیم بین دو کشور درست شود.

پانتا همچنین درباره گزینه‌های نظامی گفته است: ما همیشه آماده رویارویی با هر موقعیتی هستیم، ولی صادقانه بگویم، در ماه‌های اخیر، هیچ قدم خاص نظامی برنداشته‌ایم. ما همیشه آماده هستیم.

وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت: در ماه‌های اخیر هم ما هیچ تغییری در استراتژی نظامی خود در خلیج فارس در پیش نگرفته‌ایم و نیروهایی هم که اکنون در این منطقه هستند، کفایت می‌کند.

«ویکتوریا نولاند»، سخنگوی سفید هم در این باره گفته است: کاخ سفید برای گفت‌وگو با ایران آماده است و ایران اگر می‌خواهد به همه نشان دهد، هیچ برنامه نظامی هسته‌ای ندارد، درها باز است که وارد گفت‌وگو شود.

ایران همیشه از گفت‌وگو‌های بدون پیش‌شرط و عادلانه استقبال کرده است، اما سیاست گفت‌وگوی غربی‌ها، همیشه با زبان تهدید و ارعاب همراه بوده و هیچ گاه گفت‌وگویی که مقدمه یا مؤخره آن تهدید و ترس باشد، انجام نمی‌گیرد.
 



پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 15:22 ::  نويسنده : Hadi
چند هفته پیش و در آستانه اخراج منافقین از عراق، دولت این کشور همسایه برای افزایش فشار بر ایران در اقدامی عجیب داوطلب پذیرش اعضای گروهک تروریستی منافقین در درون کشورش شد. پیشتر هم تروریست‌های دستگیر شده از گذراندن آموزش نظامی در این کشور خبر داده بودند.
 

سیاست‌های دشمنانه دولت باکو علیه جمهوری اسلامی ایران، باکو را به کانون شیطنت علیه ایران اسلامی تبدیل کرده است. جمهوری آذربایجان که به لحاظ ترکیب جمعیتی، دومین کشور شیعی دنیا به شمار می‌رود، به واسطه حاکمیت تفکر سکولاریسم و ترس آن از نزدیک با جمهوری اسلامی ایران و نیز به دلیل نفوذ دشمنان ایران اسلامی به محلی برای اعمال سیاست‌های ضد ایرانی تبدیل شده که اقداماتی مانند حمایت از بهاییان گرفته تا پناه دادن به منافقان، از جمله مصادیق آن به شمار می‌رود.
 
به گزارش «تابناک»، در روز‌های اخیر، رسانه‌های جمهوری آذربایجان، در حالی از کمک دولت به جامعه بهاییان آذربایجان پرده برداشتند که «روشن عباس اف»، رییس جامعه بهاییان جمهوری آذربایجان، با بیان اینکه این تشکل نیازی به دریافت کمک مالی از دولت جمهوری آذربایجان ندارد، به تمکن مالی و امکاناتی این فرقه ضاله در این کشور صحه گذاشت.

فرقه ضاله بهاییت، سازمان سیاسی وابسته به فراماسونری انگلستان است که از آغاز شکل‌گیری، از حمایت‌های روسیه و فرانسه برخوردار شد و خرابکاری در امور را سرلوحه برنامه‌های خود قرار داد.

این خرابکاری‌ها که با نقش فعال میرزا حسینعلی نوری، معروف به بهاءالله در عصر قاجار صورت می‌پذیرفت، باعث شد تا امیرکبیر برای فرو نشاندن شورش‌های آنان از رییس بهاییان بخواهد ایران را ترک کند.

اما چند ماه بعد، امیرکبیر برکنار و به قتل رسید و به جای این سیاستمدار مسلمان و ملی ایران، میرزا آقاخان نوری، از عمال وابسته به انگلیس به صدارت اعظمی منصوب شد و سرکرده بهاییان نیز به تهران بازگشت.

در شوال 1268، حادثه تیراندازی دو تن از بابیان به ناصرالدین شاه پیش آمد. میرزا حسینعلی نوری، معروف به بهاءالله که قرائن و شواهدی برای طراحی این سوء‌قصد توسط وی بود، مدتی در مقر تابستانی سفارت روس در زرگنده شمیران به سر برد و سپس سفیر وقت روسیه در تهران از سرکرده بهاییان خواست به خانه صدراعظم برود و از صدراعظم میرزا آقاخان نوری نیز خواست، این امانت دولت روس را خوب نگهداری کند.
 
در این میان، حتی دولت وقت فرانسه نیز به سرکرده فرقه ضاله بهائیان پناهندگی به فرانسه را پیشنهاد کرد. منابع بهایی توجه دولت روس به سرنوشت میرزاحسینعلی نوری را به علاقه خاص دختر سفیر روس به مشارالیه پیوند می‌دهند!
 



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 15:19 ::  نويسنده : Hadi

سرویس بین‌الملل ـ کارشناسان داخلی و خارجی، زاویه جدیدی از تلاش برای افزایش تنش‌ها در خلیج فارس از سوی آمریکا را مورد توجه قرار داده‌اند.

به گزارش «تابناک»، «کارن کویاتوسکی»، سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا که سابقه کار در پنتاگون و آژانس امنیت ملی آمریکا را دارد، در گفت‌وگو با «راشا تودی» ابراز عقیده کرد، این تصور که ایران در مقابل مداخله آمریکا در خلیج فارس ساکت خواهد ماند، پندار باطلی است و همچنین درگیری آمریکا با ایران، بسیار پرهزینه خواهد بود و به علت قدرت نیروهای مسلح ایران، مقایسه ایران با عراق، کاری کاملا اشتباه و به دور از خرد است.

وی بر این باور است، از آن جا که آمریکایی‌ها این را می‌دانند و اقتصاد جهانی در اوضاع کنونی تحمل فشار شدید ناشی از تنش شدید در خلیج فارس را ندارد، هدف واقعی آمریکا از تنش‌زایی در خلیج فارس و تنگه هرمز چیز دیگری است.

در روزهای اخیر، اخباری درباره این که آمریکا به دنبال استقرار سه ناو هواپیمابر در خلیج فارس و دریای عمان است، منتشر شد و پیش از آن هم انگلیس اعلام کرد که پیشرفته‌ترین کشتی جنگی خود را راهی خلیج فارس خواهد کرد؛ احتمال چنین اقدامی از سوی فرانسه نیز مطرح شده است.

سرهنگ «کویاتوسکی» دلیل این تنش‌زایی را در این می‌داند که تکرار تهدیدها درباره احتمال بسته شدن تنگه هرمز، بر تحریک کشورهای صادرکننده نفت برای یافتن هر چه سریعتر مسیرهای جایگزین تنگه هرمز موثر خواهد بود؛ افزون بر این که تغییرات دیگری در ساختار تولید و مصرف نفت در سطح جهانی نیز به وقوع خواهد پیوست و این در بلندمدت به سبب کاستن از اهمیت استراتژیک تنگه هرمز به منافع آمریکا خدمت خواهد کرد.

این هفته در پی افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز، خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ به بررسی سناریوهای غرب در قبال بسته شدن احتمالی تنگه هرمز پرداخته است.

نویسنده با استقبال از ساخت خط لوله توسط امارات متحده عربی توصیه کرده است که خط لوله نفت ترکیه به عراق نیز هر چه سریع‌تر بازسازی شود و آغاز به کار کند.

اما نکته جالب این تحلیل آن است که از عربستان خواسته شده است، هر چه زودتر ظرفیت خطوط لوله انتقال نفت خود به دریای سرخ را افزایش دهد و اگر می‌خواهد شریکی معتمد و باثبات باشد، میلیاردها دلار دیگر هزینه و خط لوله جدیدی نیز راه‌اندازی کند.

دو روز پیش نیز اکبر ترکان، معاون سابق وزیر نفت در گفت‌وگو با سایت دیپلماسی ایرانی، هشیاری ایران در برابر جنگ تبلیغاتی غرب را عاملی برای گریز از قضاوت‌های نادرست دانست تا تصور ناامنی در خلیج فارس و این که ایران عامل این ناامنی است، در سطح جهانی فراگیر نشود.

این همه در حالی است که ایران بیش از دیگر کشورها، دغدغه امنیت تنگه هرمز را دارد و تاکنون نیز گامی جز برای حفاظت از آرامش آن برنداشته است.



چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 12:41 ::  نويسنده : Hadi

سرویس سیاست خارجی ـ مجله «فارین پالیسی» به نقل از یک یادداشت سازمان جاسوسی آمریکا، سیا، در سال‌های 2007 و 2008 خبر داده که موساد در پوشش افسران اطلاعاتی آمریکا، اقدام به استخدام مزدورانی از گروهک ریگی کرده است تا در ایران اقدام تروریستی انجام دهند.

به گزارش «تابناک»، «مارک پری» در فارین پالیسی آمده که این اقدام موساد در سال‌های 2007 و 2008 انجام و باعث خشم مقامات آمریکایی و به ویژه جورج بوش، رئیس‌ جمهور وقت آمریکا شده است.

در این گزارش آمده است که عوامل موساد با بهره از دلارها و پاسپورت آمریکایی، وانمود کرده‌اند که از اعضای سیا هستند.
بنا بر این گزارش، عملیات استخدام بیشتر در لندن و زیر دماغ مقامات اطلاعاتی آمریکا رخ داده است.

یک مقام آمریکایی با ابراز خشم از این رفتار موساد گفته است که فعالیت‌های آنها، تقریبا آشکارا انجام می‌شد و آنها هیچ اهمیتی به نگرانی‌های آمریکایی در این باره نمی‌دادند.

بنا بر این گزارش، چنین رفتاری، جورج بوش را کاملا عصبانی کرده بود. این اقدام اسرائیلی‌ها می‌توانست بر روابط شکننده آمریکا و پاکستان اثرات نامطلوبی بگذارد که در آن زمان به دلیل انجام اقدامات تروریستی از خاک آن تحت فشار شدید ایران بود.

در جامعه اطلاعاتی آمریکا، این رخدادها، این تردید را تقویت کرد که اسرائیل بیش از آن که همراه آمریکا باشد، به صورت بازیگری مزاحم منافع آمریکا درآمده است.

سیا، موساد و کاخ سفید تاکنون به این گزارش مجله آمریکایی که خبرهای مربوط به صحنه داخلی آمریکای آن از اعتبار خاصی برخوردار است، واکنشی نشان نداده‌اند.

گفتنی است، از میان عملیات‌های تروریستی فراوان گروهک ریگی، موارد زیر در سال‌های 2007 و 2008 روی داده است:

حمله به مأموران نیروی انتظامی، ۱۳۸۵/۱۱/۱۲، تقاطع بلوارهای بزرگمهر و معلم شهر زاهدان، قتل چهار مأمور پلیس و یک شهروند.
 



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 12:38 ::  نويسنده : Hadi

سرویس بین‌الملل ـ هفته گذشته، منابع خبری انگلیس از فرستادن یک ناو پیشرفته انگلیسی به خلیج فارس برای مقابله با ایران خبر دادند.

به گزارش «تابناک»، به نقل از «دیلی تلگراف»، این ناو یک میلیارد دلار قیمت دارد و چهارشنبه هفته جاری، بندر «پورثماس» را به مقصد خلیج‌فارس ترک می‌کند. این ناو به پیشرفته‌ترین رادار جهان نیز مجهز بوده و قادر به شناسایی همزمان تهدیدهای گوناگون موشکی و حتی جنگنده‌های دشمن است.

بنا بر این گزارش، هرچند در همان زمان، رویکرد ضد ایرانی انگلیس، دلیل فرستادن این ناو به نخستین مأموریت آن برای مقابله با ایران گفته شد، با وجود این، نشریات انگلیس جزییات بیشتری از دلایل اعزام این ناو انگلیسی را منتشر کردند.

در این باره، نشریه «میل آن ساندی» انگلیس گزارش داده است که انگلیس در چند سال گذشته، گاز مورد نیاز خود را از نروژ وارد می‌کرد، ولی چند سالی است که گاز مورد نیاز خود را از قطر وارد می‌کند. در واقع انگلیس هم‌اکنون بالغ بر 50 درصد گاز مورد نیاز خود را از قطر تأمین می‌کند و در صورتی که تنگه هرمز بسته شود و یا اینکه هر گونه اختلالی در مسیر انتقال پدید بیاید، انگلیس با بحران انرژی روبه‌رو خواهد شد؛ انگلیس کشوری است که بیشترین آسیب را از ناحیه بسته شدن تنگه هرمز خواهد دید.

همچنین وزارت انرژی و تغییرات آب و هوایی انگلیس در این زمینه اعلام کرده است، ما به خوبی اهمیت تنگه هرمز را می‌دانیم و وزاری دیگر کابینه انگلیس نیز در این زمینه آگاه شده‌اند که انگلیس 50 درصد از نیاز گاز خود را از قطر تأمین می‌کند و باید به شدت در این زمینه و خود را برای رویارویی با چنین شرایطی آماده کنند.

تحلیلگران بر این باورند، اقدامات انگلیس علیه ایران و تحرکات لفظی آنان، بیشتر به دلیل وابستگی این کشور به گاز کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. به همین دلیل، این کشور سردمدار مقابله با ایران در عرصه جهانی شده است.
 



چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 12:36 ::  نويسنده : Hadi

سرویس بین‌الملل ـ یک تولید کننده ایرانی، مدلی کوچک از  هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را که پیشتر شکار کرده بود، به این کشور می‌فرستد.

به گزارش «تابناک»، پس از شکار هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به نام «RQ170» مقامات این کشور، خواستار بازگشت این هواپیما از ایران به آمریکا شده‌اند.

در همین زمینه، «آسوشیتدپرس»، به نقل از رادیو دولتی ایران، گزارش داده است، ایران یک مدل کوچک شده از هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را ساخته و می‌خواهد آن را به آمریکا بفرستد.

بنا بر این گزارش، این مدل کوچک شده از هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی،‌ نزدیک یک هشتادم نمونه اصلی آن و شبیه اسباب‌بازی است که بنا بر نوشته «سی‌.بی‌.اس‌.نیوز»، با مبلغی نزدیک هفت هزار تومان یا چهار دلار ساخته شده است.

پس از شکار هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی، باراک اوباما در کنفرانسی مطبوعاتی با نوری المالکی، نخست وزیر عراق گفته بود که وی نظری درباره اطلاعات طبقه‌بندی شده آن هواپیما ندارد، ولی از ایران خواسته است، این هواپیمای بدون سرنشین را به آمریکا برگردانند؛ موضوعی که با واکنش‌هایی از سوی برخی مقامات نظامی ایران نیز روبه‌رو شد.

بازتاب این خبر در رسانه‌های آمریکایی، در حالی است که گویا برنامه‌ای که در یکی از رادیوهای ایران مطرح شده، جنبه طنز داشته، ولی رسانه‌های آمریکایی آن را جدی گرفته‌اند.



چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 12:34 ::  نويسنده : Hadi

با نگاهی گذرا به زندگی نسل‌های گذشته، درمی‌یابیم که به‌رغم پیشرفت بهداشت و سلامت فردی و اجتماعی در دوره جدید، اختلالات ذهنی و ژنتیکی، بروز رفتارهای ناملایم و تنش‌های عصبی، شیوع بیماری‌هایی نظیر سرطان‌ها، برونشیت و حساسیت‌ها، حمله قلبی و سرانجام کاهش عمر و مرگ و میر در قیاس با گذشته نه چندان دور، رشد بسیاری داشته است.

 

 
بحران آلودگی هوا در تهران و شش شهر آلوده دیگر کشور، شامل: تبریز، مشهد، اراک، اصفهان، شیراز و اهواز، مسئولین ستاد اجرایی کاهش آلودگی هوا را بر آن داشت تا برای ایجاد حساسیت در میان اقشار گوناگون جامعه، از سال ۱۳۷۴ روز ۲۹ دی ماه را به عنوان روز ملی هوای پاک اعلام نمایند.

به گزارش «تابناک»، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، چند روز پیش و در آستانه روز هوای پاک (۲۹ دی ماه) گزارشی ارایه کرد که اگر حقیقت داشته باشد، جا دارد شدید‌ترین تدابیر برای مقابله با آلودگی هوا را در دستور کار گذاریم؛ «در ۲۷۵ روز ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۰، شهروندان تهرانی‌ فقط دو روز هوای پاک تنفس کردند و شاخص کیفیت هوای تهران در این مدت، به دلیل تعداد زیادتر روزهای آلوده در مقایسه با مدت مشابه دو سال گذشته، در وضعیت بسیار نامطلوب‌تری بوده است.»

این در حالی است که بر پایه آمار، یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر در جهان (یک پنجم ساکنین کره خاکی) در معرض آلودگی هوا هستند و سالانه سه میلیون نفر از این افراد، جانشان را به دلیل عوارض مستقیم یا غیرمستقیم این آلودگی از دست می‌دهند؛ آماری که جایگاه چهارم مرگ و میر در دنیا را برای این عامل تثبیت کرده و دو و نیم برابر شمار کشته‌های سالانه حوادث جاده‌ای دنیا و بیش از چهار برابر نرخ مرگ ناشی از ایدز است.

 

 
از عمده‌ترین شاخص‌های آلودگی هوا می‌توان به وجود ذرات معلق، گازهای CO۲، CO، SOx، NOx، ترکیبات آلی فرار و پایدار، ترکیبات مخرب لایه ازن و فلزات سنگین اشاره کرد. برخی از ترکیبات فوق به تنهایی و مستقیم عامل آسیب رسانی به افراد بوده و برخی دیگر  غیرمستقیم و به واسطه اثرات متقابل ذرات و ترکیب با یکدیگر، بر سلامتی جوامع بشری تأثیر گذار خواهند بود؛ از آن جمله می‌توان به تشکیل مه دود فتوشیمیایی ناشی از فعل و انفعالات حلال‌ها، مواد شیمیایی و ذرات معلق با نور خورشید در سطوح بالای جو اشاره کرد؛ آلاینده‌هایی که عمدتاً حاصل احتراق سوخت‌های فسیلی در صنایع و خودرو‌ها بوده و برخی نیز به واسطه نشت یا عدم کنترل مؤثر مواد و ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در صنایع و کالاهای مصرفی وارد هوا شده‌اند.

قابل توجه اینکه ۹۰ درصد جان باختگان آلودگی هوا را مردمان کشورهای توسعه یافته تشکیل می‌دهند. اینجاست که بر پایه آمارهای جهانی، تنها در تهران، سالانه چهار هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جانشان را از دست می‌دهند که افزون بر این، تعداد مشابهی مبتلای به سرطان ریه گزارش شده که در معرض اکسیدهای نیتروژن بوده‌اند؛ آماری که توسط مسئولین امر از بیخ و بن تکذیب می‌شود، ولی از سوی دیگر، با ارزیابی‌هایی روبه‌رو هستیم که از پخش شدن روزانه ۱۲۰۰ تن آلاینده در هوای تهران خبر می‌دهند و رشد سالانه انتشار دی اکسید کربن در کشور را ۲۵ درصد می‌دانند و بنابراین، درمی‌یابیم که آمار مرگ و میر آلودگی هوا چندان هم بیراه نیست.

به ظاهر مشکل به اندازه‌ای بزرگ شده است که اگر قرار باشد، ذره‌ای از حقیقت را هم بپذیریم، به ناچار باید وضعیت قرمز اعلام کنیم و این معنای خوشی نخواهد داشت!

آلودگی هوا روز به روز در حال افزایش است و دیگر تنها پایتخت نیست که با این معضل روبه‌روست، اما دردناک اینجاست که خدشه‌ای بر جایگاه تهران در آلودگی هوا وارد نشده است، بلکه دیگر شهر‌ها هستند که به سرعت به این شهر نزدیک شده‌اند، تا جایی که چندی است، شهر اهواز، با کمک گرد و غبارهای وارداتی از کشور همسایه، از تهران هم جلو زده است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 12:31 ::  نويسنده : Hadi
سرویس بین‌الملل ـ مقامات ترکیه اعلام کرده به دلیل عدم کاهش نرخ بهای گاز صادراتی ایران به ترکیه ، خود را آماده شکایت از ایران می کنند.

به گزارش «تابناک»، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه گفته است تا کنون ایران دو نامه ترکیه در زمینه کاهش یا تخفیف در بهای گاز صادراتی خود به ترکیه را نادیده گرفته است.

وی همچنین افزوده است، ما مطالعات زیادی را انجام داده‌‌ایم و بر این باوریم که ایران بهای بسیاری بابت صادرات گاز خود از ترکیه دریافت می‌کند، این موضوع هم به ایران انتقال داده شده، ولی تا کنون ایران با آن موافقت نکرده است.
 
ترکیه در گذشته همچنین مشکلی را با روسیه درباره قیمت گاز داشت، ولی روسیه با گرفتن یک امتیاز، بهای گاز صادراتی خود به ترکیه را کاهش داد. در آن زمان، روسیه در ازای درخواست ترکیه برای کاهش بهای گاز وارداتی از روسیه، ترکیه را مجبور کرد با عبور خط لوله گاز از سرزمین خود ـ که گاز روسیه را به اروپا می‌رساند ـ موافقت کند.

وزیر انرژی ترکیه همچنین گفته است که دولت ترکیه مدافع منافع عمومی مردم ترکیه در قراردادهای بین‌المللی است و در صورتی که ایران تا پایان هفته برای مذاکره درباره کاهش بهای گاز خود اقدام نکند، موضوع را به دیوان داوری بین‌المللی ارجاع خواهیم داد.

ترکیه در گذشته هم چنین مشکلی را با روسیه درباره قیمت گاز داشت، اما روسیه با گرفتن یک امتیاز قیمت گاز صادراتی خود به ترکیه را کاهش داد. در آن زمان، روسیه در ازای درخواست ترکیه برای کاهش بهای گاز وارداتی از روسیه، ترکیه را مجبور کرد، با عبور خط لوله گاز از سرزمین خود که گاز روسیه را به اروپا می‌رساند، موافقت کند.
 


افزون بر این، مشکل دیگری که ترک‌ها معتقدند درباره خرید گاز از ایران دارند، درباره پرداخت بهای گاز صادراتی ایران است، چرا که بنا بر قرار داد میان دو کشور ترکیه باید سالانه دست‌کم نزدیک هفت میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از ایران خریداری کند و این بدان معناست که ترکیه صرف نظر از میزان گاز مورد نیاز خود باید مبلغ مشخصی را در اختیار ایرانیان گذارد.

گویا به هر روی، مشکل عمده ترکیه در حال حاضر بیشتر درباره این بند از قرارداد است که در هر حال، ترکیه بر پایه قرارداد ملزم به خرید هفت میلیارد متر مکعب گاز از ایران است؛ این بندی است که گویا در قرارداد وجود دارد و تغییر آن بنا بر توافق طرفین است و مراجعه به دیوان داوری هم مشکل ترک‌ها را حل نخواهد کرد.

اما درباره کاهش قیمت، گویا ایران هم نیاز است که همانند روس‌ها، عمل کنند، و اگر هم در صدد اعمال تخفیف در بهای گاز صادراتی ایران به ترکیه هستند، معامله‌ای هم جنس در این زمینه که کمیت بردار و قابل محاسبه باشد، انجام دهند.
 



چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 12:20 ::  نويسنده : Hadi